Jeroen Van Hecke, Head Mixologist @ L' Apereau Blankenberge
Nectarine - Honey
Glas: Zilveren beker
Ingrediënten:
3 dikke schijven nectarine
4,5 cl Lillet blanc (Franse versterkte wijn)
1,5 cl Suze (Franse gentiaan likeur)
1,5 cl Sacred Rosehip (Engelse rozenbottel likeur)
1 cl Sinaasappel/vanille honing
Werkwijze:
Plet de nectarineschijfjes in shaker, voeg alle andere ingrediënten toe en shake met Hoshizaki ijsblokken voor tien seconden. Zeef over Hoshizaki gebroken ijs en garneer.
Garnering:
Ijzeren rietje, munt, nectarine schijfjes, zilveren suikerbolletjes en bloemsuiker.
Rum - Smoke
Glas: Tumbler
Ingrediënten:
6 cl Zacapa 23 rum geïnfuseerd met cocosolie
0,5 cl Lagavulin "Distillers Edition" whisky
1,25 Sinaasappel/vanille honing
2 Dash Angostura bitters
2 Dash Aphrodite bitters
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten in een mengbeker en roer voor 45 seconden met Hoshizaki ijsblokken. Zeef over ijsballen en garneer met zeste van sinaasappel.
Garnering:
Rieten band rond glas, honingstokje en zeste van sinaasappel.
Lime - Ginger
Glas: Longdrink
Ingrediënten:
4 cl Ketel One Citroen vodka geïnfuseerd mer Sechuan peper
2 cl Del Maguey Crema de Mezcal (Mexicaanse mezcal likeur met agave)
3 cl vers limoensap
2,5 cl citroengras siroop
5 Drops Bitter End "Thai" bitters
5 cl Fever Tree gemberbier
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten in een shaker behalve gemberbier en shake voor tien seconden. Voeg gemberbier toe en zeef over Hoshizaki ijsballen en garneer.
Garnering:
Citroengras, limoenblad, gekonfijte gember op stokje, chili peper schijfjes en fijne zeste van combava.